Secret Santa 2013

20 Dec

Snabb sammanfattning för den oinvigde: Reddit är en av världens mest besökta webbplatser och är kort sammanfattat en enorm länksamling, där användare röstar upp eller ner varandras bidrag, vilka är sorterade efter oräkneliga kategorier (”subreddits”). Jag är själv ingen extremt inbiten användare ”redditör” men både skriver och läser halvmycket i perioder. I år var dessutom första året som jag ställde upp i sajtens stora, nej obegripligt skitstora julklappsbyte, Secret Santa.

Det går kortfattat ut så att man anmäler sitt intresse och sedan lottas ihop med andra Secret Santas (man köper till en person och får en gåva ifrån en annan). För egen del var båda mina ihopparningar ifrån Ohio, vilket kanske kan roa någon läsare med stort intresse för sammanträffanden och ikväll kunde jag slutligen hämta ut min julklapp. Jag hade lämnat en del information om mig själv, bland annat Reddit- och Facebook-konton där min välgörare fritt kunde snoka runt. Men hon ställde också en del frågor – anonymt, märk väl, för att bättre kalibrera sitt inköp. Hon verkade i största allmänhet vara ambitiös och påhittig, så förväntningarna var verkligen på topp från den dag i förra veckan då jag fick veta att min julklapp var på väg. Inte tonades de heller ner av att jag igår, hemkommen för sent och med för trött son för att hinna hämta ut paketet, såg att paketet vägde över fem kilo!

Så här efter att ha öppnat, undersökt, fotograferat och provsmakat det generösa innehållet är ändå det bestående intrycket att all tankemöda som låg bakom trumfar allt. Själva öppnandet blev snabbt en liten ceremoni, då det överst i paketet låg ett papper som löd som följer:

Hi Christofer,

Before you read this, if you’re able, go to Youtube and play ”Somewhere Over the Rainbow” by Israel Kamakawiwo’ole.

Now that you hopefully have a nice soundtrack going, Merry Christmas! I hope you enjoy everything here. If you haven’t opened up the packages yet, do that first, and then read on for some more notes about why I’ve picked these things for you. I will skip to the next page to avoid spoilers.

Sagt och gjort.

Ivrigt påhejad av familj och svägerskor och med hjälp av en allt piggare elvaåring gick jag sedan igenom lådan i maklig takt i vad som kan vara det mest barndomsjulaftonsliknande jag upplevt sedan, ptja, barndomens julaftnar. I bilden nedan syns ju alla de fantastiska, spännande, goda eller roliga prylar som köptes inte bara med mig utan med hela min familj i åtanke. Det var dock de övriga två pappren med tankegångar bakom köpen, beskrivningar av hennes barns engagemang, tankar om Sverige och tusen andra saker (för att att inte tala om de gulliga post-it-lapparna!) som lyfte det hela till en sådan otrolig nivå. Jag är så oerhört rörd och var detta även innan jag drack upp en souvenirflaska med björnbärsbourbon.

Ukulelen och låten då? Tja, jag nämnde i en formulärfråga att jag alltid önskat att jag kunde spela ett instrument. Så nu ska jag tydligen lära mig. Oerhört häftigt!

secrent santa 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: